Minister Richter a sedemmesačný Jakub pôjdu šibať spolu

08.04.2012 Bratislava

Bratislava 8. apríla (TASR) - Minister práce a sociálnych vecí Ján Richter (Smer-SD) pôjde tento rok šibať v spoločnosti svojho vnuka Jakuba, na ktorého je mimoriadne hrdý. "Bude to mať pre mňa nový ráz a treba povedať, že veľmi príjemný. Má sedem, bude mať osem mesiacov, volá sa Jakubko a je to môj prvý vnuk," povedal pre TASR Richter.

Inak však sviatky trávi skôr pracovne, keďže preberá rezort sociálnych vecí. "Sú isté veci, ktoré si chcem neodkladne priblížiť, najmä živé projekty, ktoré majú účinnosť v ďalšom týždni," vysvetlil.

So synmi sa chystá na polievačku exminister pôdohospodárstva Zsolt Simon (Most-Híd). "Mám najväčší deficit vo vzťahu k mojim synom, aj jarné prázdniny viac-menej padli kvôli predvolebnej kampani. Nemohol som s nimi byť toľko, koľko som chcel," povedal Simon na margo svojho 12- a 15-ročného syna. "Skôr polievať ako šibať," spresnil svoj pondelkový (9.4.) program Simon.

"Určite pôjdem do Tatier, ešte nikdy som netrávil Veľkú noc inde. Budem s celou rodinou. Samozrejme, pôjdem na omšu," komentoval svoje plány na Veľkú noc v stredu 4. apríla predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin. "Voľné dni využijem na relax, oddýchnuť si treba, lebo som unavený," dodal. Na otázku, či sa v pondelok chystá šibať, odpovedal, že v rámci rodiny "samozrejme áno". "Veď mám dve dcéry, spolu so synom musím vyšibať manželku a svokru. V tomto smere tradície určite zachované budú," podčiarkol Harabin.

"Sviatky strávim doma, v kruhu rodiny," reagoval poslanec SDKÚ-DS Martin Fedor s tým, že veľkonočné tradície vrátane šibačky dodržiava. "Mám doma tri dievčatá, takže mám o prácu postarané," povedal.
 

Vyberte región